We hadden in het laatste blogverhaal al geschreven dat we na het uitharden van de kit, de buitenoven graag wilden proberen nu deze ook voorzien is van een binnen oven.


Ook moet je de schoorsteenpijp afdekken zodat de warmte goed in de oven blijft.
Het deeg was prachtig gerezen en tijdens de tweede rijs zat het in een rijsmandje. Hierdoor krijg je een mooie structuur op het brood.

Terwijl het nog warm was hebben we het geproefd, gewoon met een beetje roomboter en .. het was heerlijk.
Aan het eind van de middag hebben we de oven, die nog 100 graden was, weer opgestookt en een pizza er in gebakken. We merkten wel dat we de oven niet heet genoeg hadden omdat het een tijd duurde voordat de pizza gaar was.
Een les voor een volgende keer is om de oven in de namiddag op te stoken, eerst de pizza en dan het brood er in te doen. Al doende leert men en we blijven natuurlijk oefenen.!
In de avond wanneer er bijna geen wind is en het water als een spiegel eruit ziet, vindt Harmen het leuk om zijn hengel even uit te gooien en dan afwachten of de vissen willen bijten.
Het is altijd een prachtig weids gezicht wanneer we vanaf ons terras over het water kijken.
Gisterochtend kregen we een telefoontje van Peter,
ze wilden graag ons bezoeken omdat Maria ook wilden zien hoe het er nu bij ons uit ziet.
We hebben de Kota aan gestoken en met hun poffertjes gebakken als Oud Hollandse lekkernij en zij hadden een eigengemaakte Finse blueberry-pie meegenomen. Het was gezellig.
Vanochtend zijn we rond half 7 richting Joensuu gereden om met onze auto naar de garage te gaan om de dingen waarop hij tijdens de keuring op uitviel te laten repareren. Bijna alle mankementen zijn verholpen en wachten we nog op een onderdeel wat besteld moest worden. Ondertussen kunnen we gewoon rijden, gelukkig maar! Ook gelijk wat boodschappen meegenomen.
A.s. dinsdag gaan we voor een dag of 5 á 6 even op "vakantie " in onze vakantie. We willen graag nog wat in Finland rondtrekken en de keuze is gevallen op de regio van Savonlinna, dit schijnt een heel mooi gebied te zijn.
Maar dat lezen jullie uiteraard weer in ons nieuwe blog. Voor nu een heel fijn weekend allemaal.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten