maandag 25 juli 2022

Van alles en nog wat ...

O jee, het is al bijna een week geleden dat wij wat voor het laatst hebben geschreven . De tijd gaat ook zo snel.... maar goed hier weer even een update van onze belevenissen.

Het weer werd hier afgelopen week ook wat warmer, zo hebben we afgelopen donderdag heerlijk de hele dag lekker gelezen en genoten van het mooie weer. Ook hebben we onze sup board opgepompt zodat we er even heerlijk op konden suppen.


Het was een prachtige bijna windstille middag, dus hebben we Lyka  meegenomen op de sup board. Ze vond het absoluut geen probleem om mee te gaan ze liep wat heen en weer op het board en hapte af en toe wat in het water. Poeh, het was voor ons wel weer even wennen om je balans te vinden en te blijven staan.

Vrijdag zijn we met Marja in onze auto naar Joensuu gereden omdat onze auto de Finse APK keuring moest hebben. Helaas is hij er nog niet helemaal door heen gekomen er moeten een paar kleine dingen verholpen worden en daarvoor hebben we a.s. vrijdag een afspraak bij een garage. Het is ook heel begrijpelijk dat er iets aan mankeert, hij staat al 8 jaar hier en een servicebeurt had hij nog niet gehad. 

We waren ook naar Joensuu gegaan om een andere reden. Onze garage waar wij onze auto kunnen neerzetten te bekijken. Aardige mensen die voor ons een plek in een grote garage onder een flat hebben. Na de het bezoekje zijn we nog even gaan shoppen. Moe, warm (want het was 27 graden) kwamen we met een goed gevoel thuis. 

's Avonds hebben we nog een klein tochtje met de boot gemaakt totdat we zagen dat de lucht begon te betrekken. De vooruitzichten waren ook niet goed en werden we zaterdag heel vroeg in de ochtend wakker van het hevige onweer dat was losgebroken. Het was een flinke onweersstorm met veel bliksem en zo erg dat ook de stroom eraf ging. 

Gelukkig was die er niet veel later er weer op. Aan het einde van de dag klaarde het zover op dat we onze dagelijkse duik in het water toch nog konden nemen.

Gisteren zijn we, na dat Harmen zijn rondje had gelopen, nog een keer met het bed bezig geweest. Het was ons toch nog niet helemaal naar het zin. Maar nu staat er een prachtig bed met een rugleuning die je kan opklappen wanneer je rechtop wil zitten. Hierna zijn we naar Marja gegaan om haar wat interieur advies te geven en gezellig te gaan barbecueën.

Marja wilde graag het was anders hebben in hun möki en had onze hulp gevraagd. Met z'n drieën hebben we met meubels geschoven, schilderijen opgehangen en het resultaat mag er zijn. Marja is er heel blij mee en nadat ze haar familie, via foto's het heeft laten zien, die ook. Ondertussen lekker bij kunnen kletsen en heerlijk gegeten.

Vandaag mochten we voor dag en dauw op want om 07.30 uur zou de schoorsteenveger komen en was hij er ook mooi om 07.30. De man is goed 45 min bezig geweest en nu staan wij tevens in zijn bestand zodat hij eens in de drie jaar onze schoorsteen komt vegen.


Omdat wij toch vroeg op waren hebben we vandaag gelijk maar wat andere kleinere klusjes opgepakt. In de toilet en keuken hebben we een nieuw wit kit randje gedaan, ook de steenoven buiten hebben we  nog met een speciale kit randje afgewerkt. En hebben wij met de speksteen platen die we in mei gekocht hadden nog een binnen oven gemaakt in de bestaande oven.

We waren nog maar net klaar toen er iemand op ons erf kwam fietsen. Het bleek Peter te zijn die we een flink aantal jaren geleden samen met zijn vrouw Maria tijdens een Kerstdienst buiten bij de Heilige berg ontmoet hadden. Hij zou bij een bekende langs maar deze was er niet en toen dacht hij ik kan ook kijken of Harmen en Helen er zijn. Wat super leuk zo'n spontane actie van hem (hij is trouwens aardig op leeftijd en kwam op een gewone stadsfiets en dat met de onverharde wegen die hier zijn). Nadat hij onze nieuwe projecten had bewonderd hebben we gezellig koffie gedronken en zullen we hun komende week bezoeken.

Voordat we daarna in de relaxstand gingen zitten hebben we eerst nog wat blauwe bosbessen geplukt. Wanneer je rond kijkt op ons land zie je heel wat struikjes die vol hangen met blauwe besjes. Heel gezond, het kost je alleen wat tijd om ze te plukken, maar....er ligt een kleine kilo schoon in de diepvries, heerlijk.

Terwijl we dit schrijven komen we net uit de sauna en heeft Harmen in de kota heerlijke pizza gebakken. Morgen gaan we de steenoven opstoken en proberen we daar brood en pizza in te bakken, zijn benieuwd of het deze keer wel lukt. Maar dat lezen jullie uiteraard in ons volgende blog!!

2 opmerkingen:

  1. Prachtig om te lezen jullie verhalen.
    Lekker genieten de komende weken buurtjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk!!! Lekker genieten!

    BeantwoordenVerwijderen