zaterdag 27 december 2014

Dagelijkse bezigheden

Omdat de afgelopen dagen de temperatuur niet boven de -10 is geweest hebben we niet veel sportieve dingen gedaan, oké Harm loopt zijn rondje wel bij -17 graden, en we wandelen wel elke dag een stukje waarbij de stepslee natuurlijk meegaat. Maar na een half uur tot uur buiten in die kou voelt je neus knap bevroren en vinden we het heerlijk om binnen een lekker glas glühwein te drinken en warm te worden.
Verder vullen we onze dag heel relaxt, wat lezen, bakken, breien, in de sauna en kijken naar Scandinavische series. Echt vakantie!
Elke ochtend gaat als eerste (nadat de koffie is aangezet) de houtkachel aan, als dan boven op bed een kop koffie is gedronken wordt het beneden al aangenaam. Kerstmorgen werden we buiten verrast met een prachtig natuurspel. Een staande regenboog door de sneeuwkristallen heen. Prachtig!




's Avonds hebben we de grillplaats weer eens aangestoken om ons vlees daarboven lekker te kunnen grillen. De meegebrachte stoofpeertjes en eigen gemaakt chutney erbij en ons Kerstmaal was klaar.
Binnen een paar dagen was het meer ondertussen ook bevroren en gister was het ijs zo sterk dat we een wandeltochtje over het ijs hebben gemaakt. Hierbij kwamen we de buurman tegen die vertelde dat het ijs zeker 10 cm dik was.
Vandaag was het maar -8 graden en hebben we onze lange latten eens op gezocht om te gaan langlaufen. Toen we bij het parcours waren en de latten uit de zak haalden kwamen er allemaal lekkere rode besjes uit rollen, hmm.. ik denk dat nu wel iemand naar zijn wintervoorraad aan het zoeken is.
Na een goed uur en een mooi rondje langlaufen zijn we weer naar ons huis gegaan. Vanmiddag heeft Harm een gat in het ijs geboord om te ijsvissen en misschien wel een maaltje te vangen. Maar nee, dat wordt vanavond een stukje droog brood. (Al komt die nu wel net gebakken uit de broodbakmachine). De vissen hadden geen zin in een rubberen worm.


2 opmerkingen:

  1. Hallo Harm en Helen, heerlijk om jullie berichten op deze manier te volgen. We genieten hier enorm van. De stepslee lijkt wel op de Nederlandse slikslee. Nog heel veel plezier samen. Liefs Bert, Jo, Balou en dikke tut van Kyla

    BeantwoordenVerwijderen
  2. moaie ferhalen Helen en Harmen , alfest in goeie jierwikseling tawinske en in sún 2015 gr út St Annaparochie fan Alfred

    BeantwoordenVerwijderen