dinsdag 31 december 2013

Op de valreep nog . . .

Op de valreep van het jaar nog een verhaaltje voor ons blog, maar ook op de valreep toch nog verrassend  een witte wereld en natuurlijk op de valreep:
Iedereen een heel gelukkig en gezond 2014 toe gewenst - Kailkille hyvää ja onnellista uutta vuota!

De afgelopen dagen hebben we niet veel bijzonders mee gemaakt, wel heeft Helen weer een kleine uitstalling mogen organiseren in het het restaurant van haar eigen gemaakte Kerst/winter spulletjes, en ondertussen heeft ze ook al het één en ander verkocht. Omdat het ijs nog steeds flink dik is en je er nog makkelijk op kunt staan heeft Harm maar zijn winterhengel (dit is een heel kort hengeltje) op gezocht om te gaan ijsvissen. Het wak is groot genoeg om daar met je hengeltje en made te gaan vissen. Jammer, genoeg dachten de vissen hier anders over en hapten ze niet toe.
Afgelopen weekend  zijn hier bijna alle vakantiehuisje bezet door Russen die op wintersport gaan. We hebben de pistes even bekeken maar dat zag er niet zo geweldig uit. Bij beide bergen zijn er twee afdalingen begaanbaar gemaakt door met sneeuwkanonnen er sneeuw op te spuiten. Ook met Huskies of rendieren voor een slee rijden is niet mogelijk.

Gelukkig vervelen wij ons niet want er lag nog steeds hout dat gezaagd en gekloofd kon worden en s' avonds zitten wij verslaafd aan de buis gekluisterd om de serie The Eagle te volgen.
Vandaag 31 december eerst even met moeders gebeld want die heeft haar verjaardag, daarna heeft Harm wat dode struiken uit het bos gehaald en is Helen begonnen met de grillplaats aan te steken omdat wij hierop onze stoofpot klaar wilden gaan maken. Ook hebben we de oliebollentradtie hoog gehouden en terwijl we heerlijk bezig waren begon het zachtjes aan te sneeuwen. Nadat het beslag gerezen had (in de sauna), Harm de ingrediënten voor de stoofpot zover klaar had gemaakt zijn we alle twee aan de gang gegaan.

De één met stoven en de ander met bakken en ondertussen bleef het behoorlijk door sneeuwen. Heerlijk! Toen alles klaar was hebben we naar Martti en zijn familie oliebollen en kwarkbolletjes gebracht. Even een lekkere wandeling door de sneeuw van bijna 3 km in het donker. Voor vanavond wensen we iedereen een gezellig avond toe en een goed uit einde. 

1 opmerking:

  1. Goeie morgen
    We hebben nog uitgekeken naar de ballon met goede wensen die jullie gister opgelaten hebben maar nog niks gezien, vermoedelijk de verkeerde windrichting. Tja het zijn ook niet allemaal bekwame ballonbestuurders zoals hier in Joure. pamal

    BeantwoordenVerwijderen