maandag 27 december 2010

Laatste morgen Outokumpu, op naar Helsinki

Zo vanochtend ging de wekker om 07.30 uur, want we vertrekken vandaag naar Helsinki alwaar we 1 dag verblijven om daarna op dinsdag 28 december weer met de boot terug te gaan. De boot vertrekt namelijk al om 17.30 uur en we wilden het niet riskeren om deze te missen. Dus hebben we er voor gekozen vandaag naar Helsinki te gaan en dan morgen rustig op ons gemak naar de haven te vertrekken. We werden nog even op een mooie zonsopgang getrakteerd.

Vanmiddag kwamen we om 14.30 uur aan bij ons hotel Grand Marina in Helsinki. Een mooi hotel alwaar we in de zomer van 2009 ook al eens zijn geweest.
Het ligt op loopafstand van het centrum.
In het Esplanade park zijn de bomen helemaal voorzien van lichtjes, een prachtig gezicht vooral toen het helemaal donker was.
Het is ons opgevallen dat de versieringen hier veel eenvoudiger, ingetogener zijn dan bij ons. Pas op Kerstavond wordt de boom in huis gebracht en versierd met houten figuurtjes en of enkele ballen. Geen slingers en e.d.
We hebben nog wat leuke Finse kerstspulletjes gekocht.
Morgen nog een boot dagje en dan zit onze vakantie er weer op. We hebben het heerlijk gehad met een aantal bijzondere gebeurtenissen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten