woensdag 3 januari 2024

Koud, kouder en het koudst

Dat is het zeker! Terwijl we dit verhaal schrijven staat de thermometer op -34,1 graden en is het dus flink koud. Als we nu naar buiten gaan voor een wandeling, wat wij ook zo nu en dan hebben gedaan, mag je wel aardig wat laagjes kleren aantrekken en wat voor je neus/mond doen.

Nu is dit niet de laagste temperatuur die we deze week gehad hebben. Afgelopen maandag was het in de avond meer dan -35 graden, zo koud hebben wij het hier ook nog niet meegemaakt. In de avond zakte de temperatuur en wanneer dan het maanlicht over het meer schijnt en de sneeuwkristallen schitteren is het een magnifiek gezicht. 

Maar goed eerst even voor diegene die ons blog lezen: Hyvää Uutta Vuotta oftewel Gelukkig Nieuwjaar.

Oudejaarsdag zijn we eerst sportief bezig geweest. Omdat het die dag niet zo koud was wilde Harm gaan langlaufen en Helen wel een wandeling maken. Dus even een stuk samen gereden en bij goed 5 km van ons huisje zijn Helen en Lyka uitgestapt om samen terug te lopen. En is Harm doorgereden om heerlijk te gaan langlaufen.

Nadat we weer thuis waren hebben we onze traditionele kwarkbolletjes gebakken en heerlijk rustig het oude jaar uitgezeten. Rond 0.00 uur zag je af en toe aan de overkant van het meer wat vuurpijlen de lucht in gaan. Verder was het hier rustig.

Nieuwjaarsmorgen ook weer sportief gestart bij -25  Harm hardlopend en Helen wandelend. Alleen Lyka had nu wel wat meer last van de kou aan haar pootjes, het werd wel een heel kort heen en weertje. 

Wanneer het zo koud is zijn we niet veel buiten maar brandt de houtkachel vanaf 's morgens tot 's avonds zodat het binnen behaaglijk warm is. En zitten we s' avonds  heerlijk voor een filmpje 

Morgen vertrekken we richting Mikkeli om daar te overnachten zodat we vrijdagmorgen nog maar een paar uren hoeven te rijden om dan rond 12 uur re kunnen inschepen. Zodat we zaterdagavond laat in Travemünde aankomen. Daar slapen we ook nog een nachtje zodat we zondagochtend heerlijk na het ontbijt op ons gemak terug naar Joure kunnen rijden. 

Wat hebben we weer heerlijk genoten van onze bijzondere plek hier op Hattusaari.

5 opmerkingen:

 1. Folle Lok en Seine in kletsnat Nederland met 10 graden. Speciaal voor jullie laten we de temperatuur in het weekend wat zakken zodat jullie onderweg rustig wat uit kunnen pellen. Wel heel grappig dat ik deze week op de insta van onze collega Jaike zag dat het 30 graden was en ze in bikini op het strand van Gambia zat.
  Goeie reis voor jullie. 😘😘🐶
  AnnaMarjan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zou het dan zo lukken? Wat was het weer prachtig! Wat een heerlijk winterweer. Goede reis terug!

   Verwijderen
 2. De beste wensen Harmen en Helen! Wat een prachtige winter onderwereld!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De beste wensen! Brrrr wat is het daar koud bij jullie!! Weer een mooi verhaal. Een hele goede reis terug en tot maandag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De beste winsken ek foar jimme, wat sjocht it er mooi út, hjir ek winterwaar as jim thús komme, tenminste...
  Goeie reis!

  BeantwoordenVerwijderen