woensdag 3 mei 2023

Wisselvallig!

Wanneer we dit schrijven zijn we al weer een beetje begonnen met opruimen, misschien denken jullie wel nu al? Het is nog maar woensdag en de meivakantie is toch nog niet om ?

Omdat we er voor gekozen hebben om met de boot te gaan en je dus wel 2 dagen onderweg bent, moeten we nu dus al beginnen met opruimen. We kregen van Finnlines bericht afgelopen week dat de boot vrijdagmiddag om 15.00 uur afvaart, dit betekent dat er je dan tussen 12.00 -13.00 uur moet zijn om in te checken. Vanaf onze huisje naar de haven van Helsinki is het zo'n 6 tot 6,5 uur rijden en dan mag je 's morgens rond half 5 wel opstaan. Het leek ons daarom wel leuk morgenmiddag al richting Helsinki te gaan en dan na een uurtje of 3- 4 rijden ergens te overnachten.  Waar dat is, zien we dan wel weer. Hierdoor hoef je de volgende dag maar een uur 2-2,5 te rijden.

De afgelopen dagen was het weer erg wisselvallig, met geregeld een dag regen/natte sneeuw. en heel af en toe een beetje zon.

Zo werden we vanochtend wakker en zagen we dat er een laagje verse sneeuw was gevallen. (3 mei!) Hoezo, verandering van het klimaat! Toch hebben we beide weer even gelopen/gewandeld. De was gedraaid en wordt de sauna weer lekker opgestookt om nog even een keertje heerlijk in de sauna te gaan. We koelen tussendoor af en staan tot onze enkels in het water/ijs..

Harm is een paar dagen geleden begonnen om het hout te kloven wat we in de garage hadden liggen. Een flinke berkenboom die hij afgelopen zomer al in stammen van ongeveer 30 cm had gezaagd. Fijn dat hij nu dit kloven in de garage kan doen. 

Ook konden we op een middag toen de zon doorbrak nog een keer de buitenoven opstoken. Dit keer hebben we een suikerbrood gebakken en die is goed gelukt en smaakt heerlijk. Ja, gewoon meer oefenen.

De dagen dat het buiten te regenachtig is, zijn we binnen heerlijk aan het lezen, breien en hebben wij een nieuw spel Duo keezen. een soort "mens erger je niet met kaarten en een keezbord.

Wij en Lyka (die heeft zich enorm vermaakt) hebben in ieder geval weer heerlijk genoten van deze meivakantie! Tot eind juli!

1 opmerking:

  1. Alvast een goeie reis terug, wij gaan pas zondagavond met de boot terug 😉 (jullie zijn ook echt verder weg hè) Groetsjes, AnnaM

    BeantwoordenVerwijderen