vrijdag 6 januari 2023

Laatste prachtige winterse dagen

Wat ziet alles er toch prachtig uit wanneer het bedekt is met een wit laagje sneeuw of ijs en de zon ook nog haar stralen erover heen laat schijnen

Op Nieuwjaarsdag zijn we natuurlijk sportief gestart met onze ochtend hardlopen en wandeling.

Op 2 januari werden we verrast met een prachtige morgenstond. Omdat de zon aan onze kant snel verdwenen is zijn we naar het Nationaal Park Koli gereden, dit ligt ongeveer 20 km van ons af. Hier liggen in de winter de skipistes en in de zomer kan je hier heerlijk met de mountain bike fietsen of prachtige wandeltochten maken.

Maar nu ziet alles er heel sprookjesachtig uit. Omdat het een dag gedooid en daarna weer had gevroren zag je prachtige ijsdruppels aan bomen hangen waar je door heen kon kijken. Na een wandeling door het Park en veel foto's makend, zijn we naar het dorp gereden om daar een heerlijk bakje koffie te drinken.

Ja en het lijkt misschien saai, maar wat heerlijk is het om elke dag te wandelen, lezen, breien, af en toe bakken (appeltaart, kaneelbroodjes), om de dag in de sauna en 's avonds een leuke film te zien. Niets moet en we zitten hier in ons uppie, echt een vakantie waar we beide heerlijk hebben kunnen bijtanken.

Dus deze keer geen bijzondere verhalen, maar mooie foto's en filmpje.

Vandaag stond in teken van opruimen, alle lantaarntjes, fairybells en andere spulletjes die we buiten hebben staan zijn weer opgeborgen. Het Kerstservies is weer vervangen voor het gewone en ook in huis zijn de kerstspulletjes opgeruimd. Morgen vertrekken we richting Helsinki om dan zondagmorgen naar Amsterdam te vliegen. Nog een laatste keer de sauna in en terwijl we daar zaten kwam rond half 5 al een prachtige volle maan in de lucht die zo bijzonder licht op de sneeuw weergaf, dat was zeker een foto waard. Op dit moment is de temperatuur ook flink aan het zakken richting de -20 graden.

3 opmerkingen:

  1. Heerlijk tot rust kunnen komen !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige foto's weer! En heerlijk om jullie verslag te lezen, ik snap dat jullie helemaal tot rust zijn gekomen, wat een fantastisch land! Goede reis terug!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Klinkt als een hele lekkere vakantie en goeie reis terug ❄️✈️ BAM

    BeantwoordenVerwijderen