zondag 1 januari 2023

Heerlijke relaxte dagen

De dagen glijden rustig over in de volgende dagen, ze vullen zich met sportief bezig zijn, wandelen, lezen, breien en niet te vergeten de sauna.

Harmen had zin om te gaan langlaufen en Helen had meer zin om het al steppend en wandelend een flink stuk te doen. Dus werd in de auto de stepslee naast de langlaufers geplaatst en zette Harmen hun op goed 6 km van ons huis af.. Hij reed verder door naar de loipe van Loma-koli die ook verlicht is en Helen ging samen met Lyka terug naar het huisje. Beide hebben heerlijk genoten van deze activiteit.

Donderdag zijn we naar Juuka gereden omdat de weersvoorspelling aangaf dat er veel sneeuwval met harde wind zou komen. 's middags begon het inderdaad al flink te waaien en viel er hele fijne sneeuw. Doordat het oostenwind was kregen we behoorlijke sneeuwduinen en de paden die Harmen zo mooi geveegd had, kwamen weer vol te liggen. Ook het stukje wat op het ijs schoongemaakt was kon je niet meer ontdekken.

Vrijdag hadden we bericht van onze Finse kennis Marja om 's middags bij haar koffie komen drinken en wat is het dan leuk om met eigen gebakken koekjes te komen. Harmen heeft zijn favoriete koekje "Fryske dúmkes" gebakken. In de middag hebben we gezellig bij Marja en haar familie die ook mee waren gezeten. Omdat het nog steeds zo hard waaide besloten we niet heel lang te blijven en waren we blij dat we weer goed en wel in ons huisje zaten. Niet veel later kwam de sneeuwschuiver ook langs om de weg weer wat sneeuwvrij te maken. Want dan valt er in korte tijd veel sneeuw!!!

Gisteren stonden er diverse dingen op het programma: Zo wilde Harmen nog een klein stukje hardlopen zodat zijn totaal dit jaar op 2222,22 km staat. Helen haar ochtendwandeling met Lyka maken en wilden we proberen om in de kota op open vuur kwarkbolletjes te bakken.

Nadat een ieder zijn/haar ding had gedaan kon Harmen eerst het pad naar de kota opnieuw sneeuwvrij scheppen, de sneeuwduinen hadden namelijk het pad dicht gemaakt. 

Beslag werd gemaakt, vuur op gestookt in de kota en heel voorzichtig werd de pan met olie verhit en zie hier....

Ondertussen een heerlijk een kop gluhwein warm gemaakt en ons jaar kan niet meer stuk.

Bij deze wensen we een ieder:



4 opmerkingen:

  1. Wat is het weer leuk om jullie Finse leven een beetje mee te maken via foto’s en verhalen. En wat is Laika toch leuk hè. Wij hadden Bobbie hier op oudejaarsavond, nergens bang voor maar buiten wel heel nieuwsgierig naar al dat gekleurde boven hem in de lucht. Geniet er nog van daar en Folle Lok en Seine van ons. AnnaMarjan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige verhalen H en H! Nog de beste wensen en een gelukkig en gezond 2023!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het zijn heerlijke hartverwarmende verhalen van jullie...ik geniet met jullie mee. Nog fijne dagen en een goed 2023. Groeten van Clari

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nei't wy elkoar fannemoarn ûnderweis mei de hûnen troffen en aventoeren yn Finlân besprutsen, haw ik jim blog even trochsneupt. Wat in prachtige ympresje fan jim kar om dêr in fêst eigen '2e thús' te bouwen. Grif in hearlik rêstpunt foar no noch ferskate fakânsjemominten mar wa wit ek foar in permaninte takomst 😉 Genietsje derfan! Ús earste ûnderfining yn Pyhåtuturni/Luosto wie yn elts gefal machtich moai.

    BeantwoordenVerwijderen