vrijdag 4 januari 2019

Mooie koude natuurplaatjes

De afgelopen dagen vloog de temperatuur flink op en neer, zo was het 2 januari -1 graad en gisteren was het -25 graden.
Wanneer het niet zo koud is sneeuwt het vaak en dat was ook dit keer het geval. Doordat de wind van het ijs afkwam stoof de sneeuw de veranda op en was het zoeken waar de treden van de trap waren en waar het platvorm zich bevond.
Het was moeilijk om een pad naar het ijs te maken, Harm zakte er tot zijn knieƫn in, maar onze kleine kerstboom stond daar nog en een krukje, die moesten er nog wel even vandaan gehaald worden.
We hebben er dus maar een heerlijke rustige dag van gemaakt.
Helen had een haak opdracht die ze graag af wilde hebben en Harm had een goed boek.
 
De volgende dag was het in de ochtend -22 gr. toen Harm zijn trainingsrondje deed. Het werd alleen nog maar kouder, al scheen de zon er prachtig bij, vonden wij het geen temperatuur om bij te gaan langlaufen. Dit stond namelijk nog wel op ons lijstje om deze vakantie een keertje samen te gaan doen.

Wel wilden we graag wat mooie plaatjes schieten en zo hebben wij een rondje gereden en elke keer wanneer wij wat zagen om vast te leggen stapten we er even uit om wat foto's te maken.


Vandaar dat ook deze keer er wat meer foto's opstaan. De natuur is dan zo prachtig en daar willen wij jullie van mee laten genieten.
Zo was er op het ijs, een natte plek ontstaan die bovenop weer was gaan bevriezen, wanneer je van een afstandje keek, leken het net kleine boompjes. Maar wanneer je met je neus bij de grond zat zag je prachtige kristallen. We hebben geprobeerd ze op de foto vast te leggen. Na een tijdje daar gestaan hebbende werd het ook nat onder je voeten. Maar goed dat wij de wandeling naar de eilanden tegenover ons al eerder hebben gemaakt. Of het nu wel vertrouwd zou zijn?

In de namiddag hebben we de post nog even met de stepslee op gehaald, geweldig samen op de slee naar beneden suizen.

Vandaag zijn we dan samen gaan langlaufen. De loipe die we namen is in de namiddag verlicht, dit ziet er dan sprookjesachtig uit. De witte bomen krijgen de schijnsels van de lantarens en bij de enkele huizen die langs de loipen staan brandt de feestverlichting.
Ja, het is dan een echt winterwonderland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten