vrijdag 4 mei 2018

Weer als "vanouds"

We zijn weer wat bijgekomen van de prachtige hectische reis en kunnen we nu hier de boel weer wat oppakken.
Het is nog geen "lente" zoals wij die in Nederland kennen, want bij aankomst zagen we nog een flinke plaat ijs en er ligt nog een behoorlijk pak sneeuw. Je merkt nu na een aantal dagen dat de plaat ijs aardig dunner wordt en dat de sneeuw smelt. Er ontstaat n.l. door het smeltwater aardig wat stroompjes die over ons land naar het meer hun weg zoeken.

De stroomstoring waarmee we tijdens de kerst mee te maken hadden is er nog steeds en daarom besloten we woensdag het hoofdkantoor PKS in Joensuu te bezoeken om er naar te informeren. Dit resulteerde in een bezoek gister van twee elektriciens die het kwamen onderzoeken omdat vanuit het hoofdkantoor melding hadden gekregen dat er geen probleem met de stroomvoorziening zou moeten zijn. Helaas, het probleem zit letterlijk dieper. Ergens onder de grond zit in onze kabel een "kink" die de stroom van fase 2 niet doorgeeft. Wat dus inhoudt dat er gegraven moet worden, maar aangezien er nog vorst in de grond zit is dat nu een probleem. Ze hebben wel aangegeven dat het hoofdkantoor een meter heeft die kan meten waar het probleem kan zitten zodat niet de gehele kabel opgegraven behoeft te worden.
Afgesproken dat ze dit kunnen doen ook wanneer wij er niet zijn, gelukkig konden ze ons wel tijdelijk helpen door onze inductieplaat op een andere fase te zetten zodat we "normaal" kunnen koken. Gelukkig maar want vandaag is het slecht weer, het regent onophoudelijk dus geen buiten kook weer, maar een dag om lekker binnen bezig te zijn met o.a. dumkes bakken, lezen en breien.
Zo, anders was het gister, we zijn heerlijk om het huis bezig geweest. Harm is alweer om de dag aan het trainen en daarna hebben we van berkenstammetjes driepoten gemaakt waar we olielampen in hangen. Is de "moestuin-kweekbak" weer voorzien van zaadjes en hebben we natuurlijk ook de sauna bezocht. Het voelt alweer als vanouds.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten