woensdag 9 mei 2018

Lekker bezig ...

Vrijdagavond stond Harm op het ijs te vissen, nou ja hij gooide zijn hengel uit waar het ijs verdwenen was. Het wilde echter niet bijten en terwijl hij daar stond trok er doordat het overdag had geregend een koude mist over het ijs, waardoor je een mysterieus uitzicht kreeg op de twee eilandjes die voor ons liggen.
De voorspellingen waren dat het langzaam aan beter weer zou gaan worden en dat was de volgende morgen ook zo.
Nadat Harm zijn rondje had hardgelopen hebben we een heerlijke relaxte dag gehad, veel gelezen, beide hebben we spannende boeken die we eigenlijk niet terzijde kunnen leggen. Harm zit in een boek van Jo Nesbo en Helen in één van Arlidge. Maar is er ook heerlijk gebakken, gewoon brood en Focaccia-brood. Vooral het laatste brood was erg lekker. bij het stukje vlees dat we op de vuurplaats 's avonds grillden.
Zondag wilden we graag gaan wandelen in het Nationaal Park van Koli en zijn we dus daarnaar toe gereden. Daar aangekomen was het niet te doen, er lag nog zoveel ijs-sneeuw dat je wel lieslaarzen aan moest hebben om daar te kunnen wandelen. We zijn maar onder aan de bergen langs het meer gaan lopen. Dit was dan wel op de weg maar de auto’s die daar langs rijden zijn op 1 hand te tellen. We zagen kleine watervallen en op veel plekken stroomde het water flink van de berg af. Terwijl we daar liepen merkten we ook dat de paddentrek was begonnen, veel padden sprongen voor ons weg, maar jammer genoeg waren er ook veel die de tocht niet hadden overleefd en door die enkele auto die er reed, waren overreden.
Er waren zelfs padden die pakkerje aan het spelen waren...
Na een wandeling van goed 6 km zijn we naar huis gegaan en hebben beide onze boeken weer ter hand genomen en ja…uitgelezen. Gelukkig hebben we meer boeken mee.
Maandag is er rondom het huis opgeruimd zoals bv de blaadjes die op de oprit liggen zijn  er lagen nog een paar pallets die in stukken gezaagd konden worden en natuurlijk ’s middags weer in de sauna. ’s Avonds hebben we rondom ons stuk van het eiland gelopen.

Gisterochtend werden we wakker en doordat het 's nachts flink had gewaaid was er heel wat ijs voor ons verdwenen. Het was behoorlijk in beweging en toen we op weg naar Juuka bij de brug stopten zagen we daar het ijs flink omhoog kruien.  
In Juuka hebben we nog wat boodschappen gehaald en twee nieuwe struiken voor onze “tuin” gekocht.
Afgelopen zomer hadden we al een rode bessenstruik gevonden en nu hebben we er twee bij gekocht, deze drie struiken staan langs het pad wat naar de garage loopt. Nu maar hopen dat er de komende zomer ook al wat aan zit.

Vanochtend werd Helen rond half 5 Finse tijd wakker en stond er een prachtige zon al te schijnen, die wel even op 
de foto gezet moest worden. Vandaag was het eerst weer even Harm zijn tijd voor het rondje hardlopen, dat doet hij om de dag. Ondanks dat de zon scheen was het wel fris, het had vannacht ook weer wat gevroren en het ijs wat gister weg was lag vanochtend weer voor de deur, het is elke keer weer bijzonder hoe de natuur hier zijn gang gaat. Wij hebben wat kook en bak werkzaamheden verricht, zoals advocaat, Fryske dumkes en kwarkbrood want we krijgen vrijdag Finse vrienden Katariina en Mika op bezoek en die wil je wel iets lekkers voorzetten.

1 opmerking:

  1. Heb beneden al gelezen de berichten van vandaag maar kon de reactie erop niet weg krijgen. Dus....ook van bovenuit dan maar even laten weten dat we weer genoten hebben. Op 13 even gekeken en ook daar alles ok. Hoi liefs pama

    BeantwoordenVerwijderen