maandag 2 mei 2016

Zomers gevoel......

Wat treffen we het met het weer, de afgelopen dagen waren prachtig zodat we elke morgen ons ontbijtje buiten hebben kunnen eten. Heerlijk! Voelt als een mini zomervakantie.
Vrijdag hebben we de stammetjes die er nog lagen gekloofd en gestapeld, ja met die nieuwe kloofbijl is het ook voor Helen een makkie. Omdat het zo heerlijk weer was hebben we in de namiddag ons eten buiten op de grillplaats klaar gemaakt. Deze dag hebben we niet veel zwaar werk gedaan omdat Harm de volgende dag 32 km zou gaan hardlopen. 's Avonds zijn we begonnen met het kijken van de Bridge seizoen 3.

 Zaterdagmorgen heeft Harm dus lange duurloop van 32 km hard gelopen en Helen begeleide hem hierbij op de mountain bike. (Poeh heb wel respect gekregen hoor, terwijl Harm zo de heuvel oploopt, heb ik best veel moeite gehad om met de fiets de heuvel op te komen, moest af en toe naast de fiets lopen, maar ja, bij het afdalen . . . dan was ik er weer.) en kon Harm weer wat wat te drinken krijgen.
's Avonds kwamen Seppo en Minna een hapje bij ons eten en ondertussen hebben we de zaken m.b.t. de garage doorgesproken. Zoals het er nu voor staat begint Seppo eind juni met de fundering en als wij in de zomervakantie komen, gaan we zelf en met hulp van af en toe een dagje de timmerman de garage bouwen. De garage wordt zo goed geïsoleerd dat je er ook in kunt slapen.
Het bedrijf Finnlamelli levert het pakket met tekeningen etc. dus van de zomer is er een nieuw project.

Zondag 1 mei is het een landelijke feestdag in Finland Vappu genaamd een 'soort' Finse carnaval.
1 Mei is o.a. een belangrijke dag voor studenten, er worden grote festivals gehouden en ga je picknicken met vrienden en familie. Tijdens de feestelijkheden, is  er een traditionele niet-alcoholische drank Sima en Tippaleipä  (een Finse beignet of ook wel drabbelkoek)  is een traditionele zoete snack. Voor deze dag hadden wij dus een uitnodiging van Marja gekregen om bij haar dit te komen vieren. Omdat wij niet met lege handen wilden komen hadden wij een kwarkbrood gebakken. Marja had een picknick klaargemaakt waar het traditionele drankje Sima ( wat alleen rond deze dag te koop is) en ook de zoete snack niet ontbrak. Het was erg gezellig en hebben weer lekker kunnen bij kletsen.

Vandaag zijn we aan het snoeien geweest. Tussen de  stenen begint al weer aardig wat struiken te groeien en dit trekt in de zomer de neven aan dus is het verstandig om ze weg te halen. Het ziet er nu lekker opgeruimd uit.
Omdat het vandaag ook weer zonnig was konden we opnieuw lekker buiten eten koken, het geeft een heerlijk zomers gevoel.
Elke dag zie je dat er meer en meer ijs smelt en krijg je de prachtige weerspiegeling van de wolken in het water weer te zien.
Morgen (dinsdag ) zijn we van plan om even een dagje naar Kuopio te gaan.


1 opmerking:

  1. Looks nice, including having breakfast out there.
    Enjoy the season and all your projects.

    BeantwoordenVerwijderen