woensdag 1 mei 2013

Vappu

Gister (dinsdag ) was het wat een regenachtige dag, dus zijn we eerst even naar Joensuu geweest, met onze overdekte Skelter een Smart je. Het is ongeveer een klein uurtje rijden vanaf Koli. We wilden even naar een paar bouwmarkten voor wat informatie betreffende een garage. Deze willen we misschien in de zomervakantie bouwen. Natuurlijk hebben we ook gelijk wat boodschappen meegenomen.
Op de namiddag waren we uitgenodigd om Vappu te vieren bij Mika en Kateriina in hun nieuwe Kota/tipi. Binnen hebben we een groot vuur gemaakt, om daar later de verse zalm voor te gaan roken. Dat duurde ongeveer twee uur voordat dat gaar was, ondertussen kwamen er nog een paar andere bekenden van Mika en Kateriina. Het was wel even schrikken toen zij binnen kwamen omdat ze rare maskers op hadden. Dit hoort bij de traditie van Vappu. Ze hadden ook voor ons nog een paar maskers mee genomen. Jullie zien wel hoe knap wij zijn.
Iedereen nam ook zijn eigen (gestookte) drankjes mee, we weten zeker dat er een aantal de volgende dag een flinke Vappu kater hieraan over hebben gehouden. Bij de heerlijke gerookte zal m hadden we nog, sla, champignonsalade en gekookte aardappelen uit het vuur . Dit alles werd dus weggespoeld door de diverse mee gebrachte drankjes. We hebben een geweldige leuke middag/avond gehad, rijk aan traditie, en ook weer een paar leuke mensen ontmoet.

Vandaag zijn we weer rondom het huis bezig geweest, Harm heeft een flink aantal bomen gezaagd en gekloofd. We willen onze houtvoorraad wel flink op peil houden. Ook stonden er een aantal bomen rondom het huis die halverwege afgeknapt waren door een storm , die hebben we dus ook omgezaagd. Helen is binnen met onze horren bezig geweest, en heeft ze weer nieuwe kruiden in de kweekkast gezaaid, zodat we deze zomer weer kunnen genieten van verse kruiden. Op de namiddag zijn we heerlijk in de sauna geweest om lekker bij te komen van onze werkdag. Het afkoelen doen we dan nog steeds op en in het ijs. Het begint nu een beetje op ijsschotsje lopen te lijken. Enorme stukken ijs zijn in beweging gekomen. Mooi stuk natuurgeweld!!!

3 opmerkingen:

  1. Tja het plannen is nog niet afgelopen merken we. Maar ook afleiding is er genoeg in de vorm van plaatselijke gebruiken. Hoewel de outfit mannelijk is lijkt het me dat Helen aan de linkerkant zit haha. Hier m.u.v. ma's been alles ok Liefs pamakyla.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Harm en Helen,

    Nogmaals bedankt voor de informatie over Finland. Als ik de verhalen zo lees en de foto's bekijk kan ik niet wachten om er zelf heen te gaan. Hopelijk kom ik ook terug met een positieve ervaring.

    Oja, nog de complimenten voor de chef! de broodjes smaakten erg goed.

    Vriendelijke groeten,

    Nils

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Harmen,

    Finland! Had geen idee dat jullie daar een '2e woning' hebben gebouwd. Kan jullie keuze goed voorstellen, Scandinaviƫ is in 1 woord fantastisch. Op naar de Santaclaus marathon in Rovaniemi!

    BeantwoordenVerwijderen