zaterdag 4 mei 2013

Halve Marathon Joensuu

De laatste dagen zijn voorbij gevlogen, morgen is het alweer tijd om terug te vliegen. Maar we weten ook dat het nog maar 9 weken duurt voordat wij hier weer zijn, een heerlijke gedachte. We vullen onze tijd hier nog steeds met bezig zijn in en rondom het huis. Gisterochtend konden we heerlijk buiten op het terras ontbijten terwijl de ijsschotsen voorbij dreven, je ziet het ijs nu snel smelten. ’s Ochtends komt de zon rond 04.25 uur op en ’s avonds blijft het heerlijk lang licht. Wanneer we nu met de zomer komen zal het bijna niet donker worden.
Gistermiddag zijn we even bij Seppo langs geweest i.v.m. onze waterbron, in de zomer krijgen we een leiding van de Springbron af. Dat water is super schoon.

Ja, en nu vragen jullie je natuurlijk af waarom schrijven ze niets over het berkenwater, nou daar zijn we te vroeg mee begonnen. Het was nog niet de juiste tijd, de bomen waren nog niet begonnen met het opgang komen van de sapstroom. Jammer een volgende keer misschien meer berkengeluk.

Vandaag heeft Harmen samen met Mika en Kateriina de halve marathon van Joensuu gelopen. Een evenement waarbij je ook de hele marathon kan doen en de 10 km. In totaal deden er zo’n 840 mensen mee. Tijdens het evenement was er muzikale begeleiding van de plaatselijk band. De loop was goed georganiseerd, voldoende drinkposten en de temperatuur was voor ons heel aangenaam.(gelukkig niet zo warm als in Rotterdam).

Wat ons opviel was dat veel hardlopers erg dik ingepakt waren, muts, sjaal en handschoenen ontbraken bij sommigen niet. Ze zijn niet onze vochtige kou gewend en hebben wij het hier dus ook sneller warm. Na 1.25 uur kwam Harmen binnen, Mika 30 minuten later en Kateriina 32 minuten later. Iedereen die finishte kreeg een medaille, een tasje met diverse producten als zakjes koffie, snoep en fruit. Een bijzonder evenement om mee te mogen maken. Net als onze week hier in Koli.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten