zaterdag 29 december 2012

Alledaagse dingen

We hoopten om woensdagavond het Noorderlicht te kunnen zien maar jammer genoeg werd het in de loop van de avond bewolkt en dan is er geen kans om het te zien.
Afgelopen donderdag zijn we naar Joensuu geweest om weer wat proviand in te slaan voor een aantal dagen. Daar kunnen we namelijk naar de Lidl gaan, maar ook de Prisma vinden we een leuke winkel, die heeft van alles en nog wat van bouwmaterialen tot wasmachines. Tevens heeft Kyla een nieuwe winterjas gekregen die wat warmer is. Ook moesten we even kijken naar vuurwerk omdat Ron, Jonna en kinderen ( kennissen die hier morgen voor een week komen ) vuurwerk wilden hebben. Want ja, een oud en nieuw vieren zonder vuurwerk past natuurlijk niet. Marja moest ook naar Joensuu voor haar auto, dus die hebben we op de terug weg weer meegenomen naar huis.

Op de namiddag waren we weer terug en hebben we de saunakachel aangestoken, dat blijft genieten een eigen houtgestookte sauna, daarna lekker afkoelen in de sneeuw. ‘s Avonds hebben we de laatste afleveringen van The Killing gezien een absolute aanrader. We liggen niet laat op bed, meestal tegen elfen ( Nederlandse tijd 22.00 )dan hebben we onze dag wel weer gehad.
De temperaturen kunnen van dag tot dag sterk verschillen, zowas het rond de Kerstdagen -24 C of lager en 2 dagen erna is het -2 C.
Gister heeft Harmen zijn hardloop rondje weer gedaan ( 12 km ) want ja, het is zomaar weer 13 januari, de dag van de halve marathon van Egmond aan Zee. Tevens hebben we een Fries suikerbrood en muffins gebakken. Daarna een heerlijke wandeling in de sneeuw gemaakt en bij thuiskomst een snee suikerbrood geproefd.
Vandaag ( zaterdag ) zijn we eerst even naar Koli gereden en op bezoek geweest bij Minna die daar een souvenirshop heeft. Helen kan daar haar zelf gemaakte spulletjes verkopen, er zijn namelijk op dit moment veel Russen in Koli op wintersport, en die vinden dit soort zelfgemaakte creaties geweldig. Daarna zijn we lekker aan het langlaufen geweest. Er zijn op dit moment heel veel loipes gespoord en alle liften voor het skiën zijn open. Toen we weer terug in ons huisje waren hebben we ons heerlijk opgewarmd bij onze grillplaats met een glas glühwein.

De maan kwam vanmiddag om 16.00 uur al tevoorschijn. Een prachtige volle maan, met misschien vanavond kans op......het Noorderlicht

4 opmerkingen:

  1. Hoi Jullie WITTEkerst genieters want ja hier is het toch wel iets anders. De familie m.u.v. Lucas is over. Alles loopt lekker. Maar wat een mooie plaatjes hebben jullie er weer bij gedaan. Genieten zo te zien.
    Thuis alles ok. Geen bijzondere post. Hé liefs en een gezellig en goed uiteinde hoi pama

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Harm en Helen,

    Wat ziet het er weer sprookjesachtig uit bij jullie! Ontzettend leuk om jullie weer op deze manier te volgen. Stuur ons aub ook wat van die witte wereld!
    We wensen jullie voor het komende jaar weer heel veel lichtpuntjes! Geniet de komende tijd lekker in jullie mooie verblijf.

    liefs Bert & Jo

    poot van Melle en Baloe voor Kyla

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Helen en Harm,
    Allereerst de allerbeste wensen voor 2013.
    Wat een prachtig wit landschap daar, om jaloers op te worden. Hier is de jaarwisseling letterlijk in het water gevallen.
    Hopelijk kunnen jullie wat van die winterse temperaturen mee terug nemen.
    Geniet nog maar lekker en tot volgende week.

    Groetjes Annie en Jan de Jonge

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat leuk om te genieten van je zelf gemaakte saunakachel!
    Leuke tip.

    BeantwoordenVerwijderen