maandag 23 juli 2012

We zijn er weer!


Zo, na een lange reis, (we zijn dit keer weer via Zweden gegaan (i.v.m. de hoge kosten van de veerboot tussen Travemunde - Helsinki), misschien krijg je nu wel van een gouden bordje te eten) maar goed dat vonden we een beetje te gek. We vertrokken vrijdagavond rond 20.30 uur naar Travemunde alwaar we na een uur wachten op de boot konden. Even Kyla uitgelaten op het hondendek en toen gauw op bed. Vanaf 10.00 uur konden we ontbijten en dat haalden we net, we werden nl. om 10.30 uur wakker. Tegen 12.00 uur meerden we in de haven van Malmö aan en konden we vrij snel onze reis voortzetten..
We moesten de boot van 20.00 uur vanuit Stockholm richting Turku halen, maar de reis van bijna 620 km liep voorspoedig zodat we ruim op tijd in de haven aankwamen. Ook hier mochten we weer een uurtje wachten (de boot moest nog binnen komen)en konden daarna weer onze hut op zoeken. Het mooie van deze vaartocht is wel de route, die gaat nl. langs de vele eilandjes die de Älanden heten een eilanden groep die tussen Zweden en Finland in liggen. Het weer zat mee dus we konden nog even op het zonnendek genieten. De volgende morgen kwamen we al vroeg in Turku aan, nu kwam het laaste stuk van onze reis nog een dikke 600 km rijden.

We kwamen tegen vieren aan bij ons huisje, tjonge dit was weer even wat anders dan alle keren dat we er zijn geweest. Het heeft hier de afgelopen tijd flink geregend en het water staat giga hoog. Ja, met een lange duikplank kunnen we bijna van ons terras in het water springen, het water begint ongeveer 5 meter van ons huisje af. Zelf de door onze vorige jaar m.b.v. Ron gemaakte grillplaats is niet meer te zien de winter en het hoge water hebben hem verwoest.( sorry Ron !! van al ons werk, volgend jaar maar weer opnieuw proberen? )

Het weer is op dit moment wat Nederlands, flinke buien afgewisseld met zonnenschijn, dat levert trouwens wel weer mooie plaatjes op.
's Avonds als de wind gaat liggen, pakt Harmen zijn hengeltje en genieten we weer volop. Het is nu wel heel anders dan een jaar geleden, bijv. zo als vanavond, eerst wat eten, ondertussen de saunakachel opstoken, dan de sauna in en daarna onder het genot van een kopje koffie en thee genieten van het vissen en het kijken ernaar. O ja Kyla heeft het hier geweldig, die helpt alweer met stenen sjouwen

2 opmerkingen:

  1. Zo het eerste bericht is hier weer binnen en zoals altijd lijkt het alsof jullie het naar de zin hebben. Ja hoor we weten dat het echt is! Hier erg warm en dat brengt me op het hoge water bij jullie en de vraag hoe is het met jullie hout opslag is die wel droog gebleven? Beukenlaan geen bijzondere dingen Liefs pama

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hey toppers genietsje fan jim dream der!!!!! gr Alfredo

    BeantwoordenVerwijderen