donderdag 20 oktober 2011

Hulptroepen gearriveerd


Ja, ja de hulptroepen zijn gekomen. (Het zou visite zijn maar...)
Gister hebben we mijn vader en broer van de trein uit Joensuu gehaald.
Na een toeristische route te zijn gereden via Jero naar Koli hebben we hen naar het huisje Metsäpirrti gebracht wat een 3 km van ons huisje verwijderd is.
Het was een 'echt' Fins welkom, het sneeuwde (natte) namelijk al de gehele morgen en er bleef een leuk dun laagje liggen. Ook hing er lage bewolking dus van mooie uitzicht was jammer genoeg geen sprake.

Het huisje waarin zij verblijven ziet er leuk en gezellig uit. Wij hebben natuurlijk gelijk dankbaar gebruik gemaakt van de douche en de wasmachine.
Vanochtend kwamen ze op de fiets de "bouwvakkers". Geweldig, ze hebben ons de gehele dag super geholpen. Gistermiddag hadden Kari en Andre al de keuken anders gezet maar vandaag hebben Pa en Nico de koelkastdeur omgezet, handgrepen geplaatst, plint gemaakt etc.
Wij hebben ondertussen weer een wand in de white wash gezet, de schoorsteen in de structuurverf en buiten een paar lijsten geverfd. Al met al weer een werkzame dag.
's Avonds bij hun heerlijk de houtkachel aan en gezellig gezeten.

2 opmerkingen:

  1. Hoi, die hulptroepen ken ik. Ik wens jullie nog heel veel plezier samen.
    Liefs Anette

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi harde werkers....Wat geweldig om dit met z'n "allen" te kunnen beleven. Dit pakken ze jullie niet meer af. In een woord TOP. Het wordt steeds mooier. Fijn dat dit zo allemaal kan. Groeten Clari xxx

    BeantwoordenVerwijderen