vrijdag 7 januari 2022

Nog even genieten

Onze laatste vakantiedagen zijn jammer genoeg alweer aangebroken maar we hebben heerlijk van de (extra dagen) prachtige, stille, maar vooral witte natuur genoten.

Ja, en wit was het zeker, er is in de afgelopen dagen weer heel wat sneeuw bij gekomen en zoveel dat de sneeuwschuiver 2 ochtenden achter elkaar bij ons kwam om te schuiven. 


Dit is dan ook echt nodig. Harm wilde weer even gaan langlaufen en Helen wilde weer terug wandelen en deze keer met de stepslee erbij. Toen we over de brug kwamen was het daar nog niet geschoven. Je merkt gelijk dat je dan wel je stuurmanskunsten nodig hebt om goed op de weg te blijven. De weg van het dorp naar ons toe is 18 km lang en behoorlijk heuvelig.  Je hebt dus niet altijd zicht op wat er van de andere kant komt. 

Maar goed Helen is halverwege uitgestapt bij 6 km en is terug naar huis al wandelend-steppend gegaan op de traditionele Finse stepslee. Harm is doorgereden naar de loipe en heeft daar goed 12 km gelanglauft.

's Avonds was het zo prachtig aan het sneeuwen dat we besloten om nog een kleine wandeling te maken. Het is dan wel handig dat 1 persoon een lichtje mee heeft omdat het ondanks de witte sneeuw wel aarde donker is.

Gisteren was het prachtig weer en hebben we onderweg nog een aantal mooie plaatjes kunnen maken.

              Nu we dit laatste blog verhaal maken hebben we buiten alles opgeruimd voor vertrek. 

De fairybell is weer uit de mast, de kota is afgesloten en ook zo de well en het houthok zijn op slot.

De sauna is voor de laatste keer deze vakantie lekker opgestookt en genieten we nog even van onze prachtige plek hier en waar we in de meivakantie weer heerlijk kunnen zijn. 

Al gaan we eerder, wanneer alles doorgaat, ook nog een bijzondere vakantie houden en wel op Spitsbergen. Hierover komt vast en zeker dan ook wat op ons blog te staan.

1 opmerking:

  1. Het waren weer prachtige verhalen. Ik geloof goed dat je daar altijd wilt blijven wonen. Leuk om op deze manier jullie belevenissen te kunnen volgen .gr Clari

    BeantwoordenVerwijderen