donderdag 29 december 2016

We zijn lekker bezig

Dinsdagochtend stonden we vroeg op, voordat we naar Joensuu zouden gaan, wilden we eerst beide even een rondje hardlopen. Heerlijk door de witte wereld en erg koud was het niet n.l. maar -2,2 graden.
Na het lopen en ontbijten zijn we naar Joensuu gereden, buiten het ophalen van onze garagedeuren moesten we ook onze boodschappen voor de komende twee weken inslaan.
Tevens wilde Harm ook graag een nieuwe langlauf set. Voor dit laatste zijn we goed geslaagd. Onze langlaufers dateren nog uit 1993 en in die tijd was het materiaal ook zeker anders dan nu.
De garagedeuren konden wij bij bouwmarkt Starkki op halen. Janne die ons hierbij geholpen had hielp ons nu ook weer fantastisch. We kregen een grote aanhanger mee en zo konden wij de deuren naar ons huisje vervoeren. Al met al waren we goed 6 uren onderweg geweest en bij aankomst zagen we in de sauna onze pakketten staan. We hadden nog wat wijn en een doos met diverse producten vanuit Nederland naar ons huisje gestuurd. We hebben ontdekt dat je beter een doos kan versturen dan een koffer inboeken.

Gister eerst de garagedeuren eens goed bekeken en ze zien er degelijk en solide uit.Top! Hele mooie kwaliteit. Het kostte wel wat kracht om ze uit de bak te tillen en ze bij de garage neer te zetten. Maar goed nu is het hopen dat onze timmerman in deze anderhalve week een gaatje heeft om ze te installeren.
Terwijl Harmen de aanhanger terugbracht heeft Helen alle olielampen gevuld en schoongemaakt zodat wanneer ze branden het er weer sfeervol uitziet. Heel even brak de zon door en zag je deze geweldig schijnen op een eiland schuin tegenover ons. Het lijkt dan wel een ansichtkaart.
In de namiddag, het wordt hier rond 15.00 uur donker zijn we op de stepslee naar onze postbus gestept en wanneer je dan heuvel afgaat is het echt gaaf om samen naar beneden te glijden, Ja, daar kunnen we echt van genieten. We zijn al vroeg begonnen met het kijken naar ons IJslandse serie Trapped. Mooie serie!
Vandaag nadat we koekjes hadden gebakken heeft Harm eerst maar eens gekeken hoe dik het ijs was, met zo veel sneeuw erop is het moeilijk inschatten hoe sterk het is. Na flink boren kwam hij er door en het ijs is tussen de 20-25 cm dik. Ja, je zou dus kunnen schaatsen, maar het ijs is niet mooi, veel  kruiend ijs langs de kant en natuurlijk veel te veel sneeuw op het ijs. .
Vanmiddag zijn we gaan langlaufen. Harm moest zijn nieuwe set natuurlijk wel uitproberen. Het leuke, dat wanneer je in de schemering gaat, de loipe helemaal is verlicht. Het ziet er dan mooi uit.Na een uur langlaufen is het lekker om je weer op te warmen met een glas glühwein, glögi en de sauna.
En om een mooie dag af te sluiten hebben we bij de grillplaats een lekker Fins worstje gegrild.


1 opmerking:

  1. Zo WE zijn weer even bij v.w.b. jullie bezigheden. Ziet er mooi uit.Ja ja en nu nog de deuren erin dan is er weer iets afgesloten letterlijk en figuurlijk! Ben iets aan het volgen....volgende keer meer. Hoi liefs pama

    BeantwoordenVerwijderen