vrijdag 26 februari 2010

Laatste excursie, met de rendieren op pad

Gister was alweer voor ons de laatste excursie nl een middagje met de rendieren op pad.
Ook voor deze excursie hesen we ons weer in alle laagjes, omdat je alleen stil zit in een slee is het dus koud, vooral als het wat later in de middag wordt en de temperatuur weer flink zakt. We troffen het want het weer was weer geweldig. We hebben bijna elke dag mooi weer gehad, heerlijk.
Nadat ieder een eigen slee met rendier had gekregen gingen we op pad. De rendieren lopen niet heel hard al kunnen ze dat zeker. Ook moesten we af en toe even stoppen om ze sneeuw te laten eten. Ook hebben we op een voederplaats de vrouwtjes en hun jongen eten gegeven. Prachtige witte rendieren stonden hier.
Daarna verder gegaan op naar een grote kota (lapse tent) alwaar de inwendige mens weer goed werd verzorgd.




Het liep tegen vijven toen we weer terug kwamen bij het rendierpark en mocht ik een prachtig stuk gewei uitkiezen en mee nemen.

's Avonds hadden we de Lapse avond deze avond stond in teken van de Lapse traditie. Het eten bestond voornamelijk uit op verschillende manieren bereidt rendiervlees en zalm. Ook werd er over de tradities verteld: over de trommel, de huisgeest, de Sami en hoe ze leefden. Al met al een hele gezellige avond die we afsloten in de pub Kiela waar we heerlijk met een Finse zanger lokale en internationale liedjes zongen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten