dinsdag 23 augustus 2016

De puntjes op de i

Zaterdagmorgen zijn we al vroeg vertrokken naar Kuopio. We wilden bij Ikea kasten halen voor in de schuur zodat onze spullen allemaal een georganiseerder plekje kon krijgen. Al met al ben je dan toch wel de hele dag onder de pannen waarbij de reistijd alleen al bijna 5 uur in beslag neemt.
Toen we aan het eind van de middag thuis kwamen konden we het natuurlijk niet laten om voor het eten al vast een paar kasten in elkaar te zetten. Na het eten de andere twee kasten zodat we een idee kregen van hoe het eruit komt te zien wanneer ook de binnenwand tussen de toilet en het schuurtje geplaatst is.
Zondagmorgen terwijl Harm zijn lange duurloop van 24 km deed ( voor je het weet is het weer begin november de marathon van Terschelling), is Helen vast begonnen met het voor de tweede keer verven van de garage. Het is n.l. belangrijk om dit nog voor de winter te doen als behoud voor het hout.
Nadat samen deze klus was afgemaakt konden we het niet laten het even te "stylen" om daarna ervan te gaan genieten hoe mooi het er nu uit ziet.
Ook in de schuur is het één en ander aan de wand komen te hangen maar daarna hebben we heerlijk zitten te relaxen.

Maandag zouden we niet veel meer doen, maar ja, het kriebelt dan wel wat als je ideetjes hebt en dan gaan we er toch voor. Dus verder met uitwerken van trap aan de kant van het toilet (deze was nog niet helemaal naar onze zin). Hierbij moesten er ook nog flink wat kruiwagens met zand en stenen geschept er verplaatst worden. Omdat we geen terras hout meer hadden zijn we gestopt. Daarna is Helen begonnen met het wassen van schapenwol die ze van Ulla had en Harm heeft hout gezaagd en gekloofd.
Vandaag zijn we toch nog maar even naar Juuka gereden om nog wat terrasplanken op te halen en hebben we het terras afgekregen zoals wij het graag wilden hebben. Terwijl wij bezig waren kon Kyla het ook niet laten om weer op haar favoriete plekje te gaan rauwdausen. Goh wat kan dat beestje zichzelf vermaken, heerlijk.
Morgen rest ons alleen nog de sneeuwstokken erin te zetten en dan is het weer voorbij deze zomer.
Wij kijken met trots en een voldaan gevoel terug op deze (bouw) periode.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten