donderdag 1 maart 2012

Langlaufen en....


We zijn al weer wat dagen in ons huisje en jullie zullen je wel afvragen wat doen die beide nou de hele dag? Ten eerste genieten we elke dag weer van de bijzondere uitzichten en het mooie landschap. We hebben gistermiddag een lange wandeling gemaakt die soms over de weg en door het bos ging maar meestal over het ijs. Het is dan behoorlijk zwaar lopen, zeker wanneer er goed 50 cm sneeuw ligt. Het kwam bij Helen soms tot boven de knieën, en ja …,je ligt dan ook wel eens!!




 Maar goed na bijna 3 uur heerlijk ploeteren konden we daarna de sauna even goed opstoken en ondertussen ons zelf van binnen verwarmen met een heerlijke glühwein. En wat is het dan genieten wanneer je in de sauna zit en buiten de schemering inzet. ’s Avonds lezen we of is Helen aan het breien. Het licht gaat hier dan ook niet laat uit, meestal rond de klok van 22.00 uur of eerder, dan hebben we onze gevulde dag wel weer gehad. Maar we staan ook vroeg op. Het is hier ’s morgens om half 7 al licht. (Nederlandse tijd 05.30 uur) dus worden we om 07.00 uur vaak al wakker en dan nog even heerlijk blijven liggen tot 08.00 uur.

Af en toe klussen ze we nog een heel klein beetje o.a. hangen nu alle luxaflexen tussen de ramen en boven hebben we een extra rolgordijn opgehangen zodat het daar wat langer donker blijft. Ach ja het zijn soms nog wat kleine dingetjes die we doen.

Vanochtend heeft Harm eerst weer even hardgelopen, want ja de trainingen voor de marathon van Rotterdam moeten wel door blijven gaan. Daarna zijn we gaan langlaufen, op een kleine kilometer van ons huisje af begint een loipe. Het is een rondje van bijna 6 km. We hebben hem eerst samen gedaan, daarna ben ik met de auto naar het huisje gereden en Harm heeft het rondje nogmaals gedaan. Het laatste stukje is Harmen op de lange latten naar het huisje gekomen..

Maar even voor de mensen onderons die niet van langlaufen houden zijn we deze week even bij één van de skipistes gaan kijken. Ja, hier zie je dus geen wachtrijen bij de lift of een mierenmassa (van mensen) op de piste. Oké, je kan geen kilometers achterelkaar skiën maar er zijn diverse afdalingen mogelijk. Rode, blauwe en zelfs een zwarte afdaling is er aanwezig.
Je merkt wel dat deze omgeving meer voor langlaufers, sneeuwscooters en ijsvissers is. Ja, en over de laatste catagorie gesproken, Harm zit nu alweer buiten om een visje te vangen. Al ben ik bang dat we vanavond de rest van de chili concarne mogen opeten. ( ook erg lekker hoor !!!! ) Ondertussen is de temperatuur nu ook wat hoger en valt er lichte sneeuw. Het zit nu zo ongeveer tussen de -7 ’s nachts tot +1 overdag.