woensdag 5 januari 2011

Een droom komt uit

Als jullie onze verhalen op ons blog gelezen hebben, en ook een beetje tussen de regels door, weten jullie zeer waarschijnlijk wel dat we helemaal verliefd zijn geworden op Finland.
We zijn met de Kerstdagen niet alleen naar Finland gegaan om hier vakantie te houden, maar ook om het één en ander te regelen.
Sinds september 2010 waren we namelijk bezig met een kavel, een stuk grond van bijna 4800 m2 op het schiereiland Hattusaari, vlakbij Koli aan het Pielinen meer. Een droomplekje !!!

Afgelopen zomer waren we te gast bij Marja die op dit eiland haar vakantiewoning heeft, we werden gelijk helemaal ondersteboven van deze prachtige locatie.
We keken elkaar eens aan en zeiden tegen elkaar dat dit onvoorstelbaar mooi zou zijn om hier een eigen huisje/plekje te mogen hebben. Daar konden we toen alleen nog maar van dromen, beiden hadden we tranen in de ogen en een brok in de keel, zoiets moois hadden we nog nooit gezien.



En nu … een paar maanden later hebben wij deze droom gerealiseerd. Wat een rijk gevoel !! Niet qua geld maar qua gevoel.
Een plekje op dat eiland, een paar kilometer van Marja vandaan. Hier krijgen wij ons eigen vakantiehuisje. Het was allemaal erg spannend de laatste maanden. We hebben heel veel steun gehad van Marja die voor ons de belangrijke papieren vertaalde en contact had met de makelaar. Haar ouders die de kavel hebben bekeken en een makelaar die alles met de verkoper heeft kunnen regelen zodat we het met de Kerst konden bekijken en de zaken konden afronden.
Geweldig wat die mensen voor ons hebben gedaan.

Zo zijn wij dus dinsdag 21 december naar Joensuu gegaan alwaar we een afspraak hadden met de makelaar. Samen met haar hebben we de kavel bezocht en bekeken. Het stuk grond waarop dit moment allemaal bomen staan heeft 45 meter eigen rots strand. (Dit was door de laag sneeuw natuurlijk niet goed te zien, behalve dan de punten van rotsen die er boven uitstaken).
We hebben straks in de winter ons eigen “Thialf” voor de deur.
Na alle formaliteiten te hebben getekend voelden we (en nog) ons echt groot grond bezitters.
Dit is ons uitzicht recht voor ons.

Uitzicht rechts
Thuis hadden we ook al brochures opgevraagd van Finnlamelli, een bouwbedrijf. In één van die brochures hadden we een leuke sauna/gastenverblijf zien staan. Het bedrijf had ook een vestiging in Joensuu. Dus na het bezoek aan de makelaar hebben we het bedrijf opgezocht en wat bleek, het was een kantoor aan huis. Daar stonden we dan gedrieën want ja, Kyla was ook mee.
Wat we toen meegemaakt hebben was zo bijzonder, aan de keukentafel is het huisje met potlood en gum getekend en bewerkt zoals wij dat graag wilden. De man sprak geen woord Engels maar gelukkig was de dochter thuis die deze taal wel goed sprak. Zij vertaalde alles wat wij maar ook wat haar vader zei, geweldig. De moeder had net prachtige sokken gebreid en was alweer met een nieuw stel bezig. Ze vond het erg jammer dat ze geen woord Engels met ons kon praten want ze wou graag met ons communiceren. Na drie uur waarin we koffie met eigen gemaakte broodjes en ander lekkernij hadden genuttigd vertrokken we met een tekening van het huisje, een paar eigengemaakte sokken, twee prachtige grote saunahanddoeken en een warm gevoel van binnen. Zoiets is hier niet denkbaar.
We zijn met een geweldig “rijk “ gevoel weer terug naar huis gegaan. Het jaar 2010 hebben we op een fantastische manier afgesloten en we zijn 2011 op een super mooie manier begonnen.
Benieuwd hoe het verder allemaal gaat met ons project.??
Blijf ons blog in de gaten houden .

Voor de mensen die later eens om een bakje willen komen voegen we alvast de volgende link toe (bij nummer 1 rechts afslaan)

http://kartat.eniro.fi/query?what=map_adr&geo_area=KOLI%20Hattusaari