vrijdag 5 januari 2018

Witte wereld en water kou

De laatste dagen zitten er al weer bijna op wanneer we dit blogverhaal schrijven.

Na de "bonte avond" in de Finse kota, wat nog erg gezellig was hebben wij de volgende dag het wat rustig aan gedaan. Helen wilde graag haar zelfgebreide wanten afmaken
en Harm was in een mooi boek van Jens Lapidus bezig. Het weer is de laatste dagen wisselvallig, dan dooit het, dan eens een sneeuwbui en in de avond vriest het weer. Je merkt dat het dan ook waterkoud is.

Op donderdag wilde we de sneeuwwandeling maken die Helen samen met Ron en Jonna had gemaakt in het Nationaal park.
Hoe dichter je bij het nationaal park kwam des te meer sneeuw lag er nog op de bomen, het laatste stukje gaat er een gondeltje die je naar het Sokos hotel en het startpunt van het Park brengt. Hier is ook de shop Retkitupa waar je o.a. de sneeuwschoenen kan huren.
Het was weer een prachtige wandeling alleen zag je nu wel dat er ondertussen al meer bomen om geknapt waren, dus nog wel uitkijken geblazen. Maar je krijgt door die zware sneeuw en ijs op de bomen wel hele mooie gedrochten/sculpturen te zien. Er hing laaghangende bewolking waardoor de mooie vergezichten niet te zien waren.
We kwamen een Finse hobby fotograaf tegen die ons graag op de foto wilde zetten i.v.m. onze fel gekleurde jassen en Lapse mutsen. De foto's zal hij ons nog toe sturen.
Na dik anderhalf uur heerlijk genoten te hebben van de tocht hebben we in het cafeetje  bij de shop een kop koffie gedronken.
Vandaag hebben we buiten en binnen de spullen opgeruimd zodat we morgenvroeg 07.15 uur klaar mogen staan voor de taxi die ons dan komt halen. Deze brengt ons naar Joensuu en dan gaan we met de trein naar Helsinki. Daar blijven we nog een nachtje om vervolgens zondag weer naar huis terug te vliegen.

2 opmerkingen:

  1. Nou nou dit keer echt winters genieten voor jullie geweest! Mooie opnamen!Tja, we horen het wel. Goeie vlucht.En tot gauw pama

    BeantwoordenVerwijderen
  2. we ha wer genoaten fan de moaie ferhalen gr Alfred

    BeantwoordenVerwijderen