maandag 28 augustus 2017

Bear festival in Ilomantsi en huishoudelijk werkzaamheden

Zaterdag zijn we rond een uur of 9 vertrokken naar Ilomantsi waar het "Karhu-festivaali" werd gehouden. De weg voerde door prachtige natuurgebieden met o.a. stroomversnellingen en natuurlijk gigantische rotsen, na een goed anderhalf uur kwamen we in Ilomantsi aan. Omdat we niet wisten waar we moesten zijn keken we rond of er ergens ook veel mensen waren. Op een gegeven moment zagen we een heleboel mensen bij elkaar en het leek of ze ergens op stonden te wachten, dus wij ook die kant maar op en wat troffen wij het. Het klopte dat de mensen ergens op stonden te wachten, er kwam n.l. een hele oude stoomlocomotief binnen rijden die in het kader van Suomi Finland 100 jaar nog een keer uit het museum was gehaald en die nog een rit tussen Joensuu en Ilomantsi deed. Geweldig wat een ijzeren bakbeest.

Na deze bewonderd te hebben hebben we navraag gedaan waar we moesten zijn voor het festival, dit bleek midden in het centrum te zijn. Algauw zagen wij de prachtige sculpturen die gemaakt waren d.m.v. zagen met een kettingzaag. Knap hoe ze uit een stam zoiets moois kunnen zagen. Tijdens de eerste twee dagen was er een 14 uur durende wedstrijd geweest wie het mooiste had gemaakt betreffende het thema Forest Folk.
 

Deze dag was er ook een plein met kraampjes waar je diverse producten kon proeven. Het was er gezellig druk al zat het weer wel wat tegen, het regende af en toe flink. Na het bezoek hebben we dezelfde weg terug gereden en zijn we bij een stroomversnelling gestopt. Een kronkelig pad bracht ons aan de oever van de stroomversnelling en de prachtige natuur er om heen.



In de namiddag toen we thuis kwamen hebben we de houtkachel aan gedaan want de temperatuur was gedaald naar 12 graden en dan is het echt weer voor de houtkachel.

De laatste twee dagen zijn we bezig het huis winter klaar te maken ook hebben we nog jam gemaakt. Langs de weg naar ons huis staan wilde frambozen struiken die er mee vol hangen, samen met wat blauwe bosbessen zijn daar nu 4 potten met heerlijke jam mee gevuld.
Ook de buitentoilet moest verzorgd worden, d.m.v. een "echte" eigen gemaakte shitstamper waarmee je alles goed aandrukt en een laag modder met zaagsel die je als afdekmiddel in de bak gooit is deze ook zover dat het composteren kan beginnen.

De reflecterende sneeuwstokken staan in de grond zodat de sneeuwschuiver precies kan zien waar de weg loopt wanneer hij langs komt om de sneeuw te schuiven.
Het laatste hout wat er nog lag is nog even in stukjes gekloofd, de laatste was is er nog even doorheen gehaald. Zodat we morgen met een ontzettend goed vakantiegevoel richting Helsinki kunnen afreizen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten