dinsdag 25 juli 2017

We zijn weer bezig met......

Afgelopen vrijdagavond zijn we weer richting Finland vertrokken. Na een voorspoedige vlucht, een fijn hotel, nog even over de markt gelopen (natuurlijk heeft Helen een bolletje wol gekocht), een lange treinreis en een uur in de shuttle taxi kwamen we zaterdagavond rond 19.00 uur bij ons huisje aan.
Het eerste wat opviel is dat alles zo groen is vergeleken met de laatste keer dat wij hier waren. In goed twee en een halve maand is de natuur enorm tot uitbarsting gekomen, het gras/riet wat we nog getrimd hadden staat bijna tot onze knieƫn. In het stukje tuin wat we hebben groeide nog helemaal niets en nu bloeit het onkruid weelderig.

Harm heeft zondagmorgen eerst zijn trainingsrondje gelopen en daarna zijn we maar de tuin in gedoken. De bloemen die daar bloeiden staan nu in een vaas en hebben we vanaf de veranda weer wat meer uitzicht op het water. Trouwens het water staat weer hoger dan mei, hierdoor hebben we bijna geen strand en missen we ook weer een paar planken van ons "trapje". Ze zullen vast en zeker wel weer ergens anders op ons strand aanspoelen.
Kyla heeft haar frisbee en plekje waar ze heerlijk vies kan worden gelukkig ook weer gevonden. Lekker bij een drek poeltje onder een wortelstronk.
Omdat we steeds mooie natuurfoto's maakten hebben we een nieuwe camera gekocht en natuurlijk moest daar even wat mee geƫxperimenteerd worden. Vandaar deze prachtige Margriet met een bijzonder kevertje erop.





Ook stond voor vandaag de sauna weer gepland. Het water in het meer is nog behoorlijk koud en is het dus echt even bikkelen geblazen wanneer we daarin afkoelen.

Maandag zijn we eerst even naar Juuka gereden voor o.a. de boodschappen. Onderweg naar Juuka werden we staande gehouden door de politie, je schrikt toch even...ze hielden namelijk een alcohol controle. Omdat het nog maar 10.00 was, mochten we natuurlijk door rijden. Ook hebben we bij de garage een afspraak gemaakt voor het omzetten van nieuwe banden.


Na thuiskomst zijn we gaan klussen, Harm heeft zijn favoriete bezigheid, houtzagen en Helen heeft het buitentoilet klaar gemaakt voor gebruik.
Om gebruik te maken van het toilet moet er eerst een laag van 5 cm met takken, twijgjes en houtpulp om de bodem van de container liggen.
Dit is de start van het composteren in het toilet. Bij het gebruik van het toilet is dit niet alleen voor de behoeftes maar kan je ook bepaalde keuken en tuinafval hier in doen zodat je na een jaar compost hebt.

Het vocht wat ontstaat komt in een jerrycan terecht die ingegraven is zodat deze vloeistof niet in de bodem verdwijnt. Deze jerrycan wordt vervolgens weer geleegd in de septictank.
Vandaag is het een in huis werkdag. Het is namelijk een regenachtige dag. De vooruitzichten zijn nog niet je van het...Toen het toch even droog was heeft Harmen zijn rondje van 14 km gelopen. Op de terugweg zat er in de brievenbus het boekje van Thijs Feuth "Achter de rug van God" . Een schrijver, dokter en hardloper die in Finland woont.
Helen is bezig om van de bol wol die ook uit Finland komt een omslagdoek te breien. Wij zijn dus heerlijk lekker relaxed bezig, ja echt vakantie!

2 opmerkingen:

  1. Zo de leesvoer start is gemaakt en we kunnen weer mee genieten! Fijn de foto's er gelijk als bewijs materiaal bij. Dik in orde. Liefs pama

    BeantwoordenVerwijderen
  2. inderdaad we mogen weer meegenieten en dat doen we maar al te graag.doe voorzichtig en geniet lekker gr. els en rob

    BeantwoordenVerwijderen