zaterdag 6 mei 2017

Sfeer impressies

De laatste dagen gaan alweer snel voorbij, maar wij zijn ontzettend blij en trots op het werk dat we in deze vakantie hebben verricht. Het ziet er allemaal erg mooi uit. Omdat we nu wat meer tijd hebben voor andere zaken zijn er in dit verslag meer foto's toegevoegd zodat jullie een impressie hebben hoe het in de "lente" hier eruit ziet.
We hebben begrepen dat de natuur op dit moment 3 weken achter loopt. Aan de wilgentakken beginnen nu de katjes uit te komen maar voor de rest zie je nog geen blaadjes of andere bloemen komen.
Woensdag hebben we rustig aan gedaan, wat omgepield zoals we ook wel zeggen. Al heeft Helen wel een pomp geïnstalleerd in de vuilwater septictank. Hier ontstond steeds kortsluiting, dus hebben we een nieuwe pomp gekocht en deze zo geïnstalleerd dat wanneer het water een bepaalde hoogte krijgt de verklikker aan de pomp de pomp aanzet, Dat dan het overtollige water in een groot reservoir over gepompt wordt en dit werkt goed.
Donderdag was het prachtig weer en hebben we al het hout wat nog in de garage lag uitgezocht, sommige stukjes opgestookt en mooie planken bewaard. De garage werd goed aangeveegd en eindelijk mocht de auto erin. Daar waar een garage ook voor bedoeld is...
Omdat het zo"n mooie dag was zijn we 's avonds naar het Nationaal Park geweest om wat foto's te maken, waarvan hier een impressie.





Het was er adembenemend mooi, bij het kruis hebben we even stil gestaan i.v.m. dodenherdenking.


Gisterochtend zijn we eerst sportief bezig geweest, even een rondje hardlopen.
Daarna kwamen de wat huishoudelijke taken aan de beurt, ook hier moet bijvoorbeeld gewassen worden.

Omdat voor op het rotsstrand geen sneeuw meer is kon hier gesnoeid worden. Je moet nu de struikjes die beginnen weghalen zodat daar ook niet de neven/in gaan zitten tijdens de zomermaanden.


Dat gaat dus niet alleen met een snoeischaar maar ook de motorzaag komt daar bij te pas.


Gisteravond was het weer zo mooi dat we een wandeling hebben gemaakt om van de omgeving en de natuur te genieten. Het blauw van de lucht steekt geweldig af tegen het ijs wat op een groot gedeelte van het meer nog aanwezig is, dan nog de late zon er over heen......

1 opmerking:

  1. Prachtige opnamen,om over de begeleidende tekst maar te zwijgen. Ja we genieten, helaas op afstand, mee.

    BeantwoordenVerwijderen