donderdag 5 januari 2017

Koud klusje

Maandagmorgen is Harm alleen op verkenningstocht uit geweest om nu de andere kant van het meer op te gaan langlaufen. Het zou komende week met de dag kouder gaan worden dus dan wordt het langlaufen niet zo veel, omdat het dan gewoon te koud is. Er was al een spoor wat hij kon volgen, en het leidde hem om de punt van het schiereiland Hattusaari heen.
Dus wanneer je zou willen kan je een ronde maken om het hele eiland.'s Middags hebben we het traject samen gedaan. In de avond kregen we bericht van de timmerman dat hij de volgende morgen 08.00 uur bij ons kon komen om de garagedeuren te installeren.

Dinsdagmorgen even na achten kwam de timmerman en hebben we eerst maar bij een warm kop koffie het werk besproken. Daarna zijn we gedrieën aan het werk gegaan, omdat het nog niet helemaal licht was werk je dus met een mijnwerkerslampje op je hoofd. Het was nog wel een hele klus, Maar het resultaat mag er zijn.
De afwerklijsten moeten nog wit geschilderd en van binnen moet het nog afgewerkt worden, maar de temperaturen zijn te laag om het juiste materiaal hiervoor te gebruiken.
Gisterochtend heeft Harm zijn trainingsrondje gelopen en kwam hij be-ijst aan.
Omdat de temperaturen lager dan -20 graden is zijn we niet veel buiten maar als we een wandeling maken ziet de omgeving er zo mooi uit. Dus bij deze een kort verhaal maar des te meer mooie plaatjes.

 




1 opmerking: