vrijdag 19 augustus 2016

Werklijstje wordt kleiner....

Steven en Eveline waren dinsdag naar Joensuu geweest en hadden voor ons de metalen raamlijsten opgehaald en kwamen die voor het eten brengen. Na het eten konden de mannen het niet laten om toch nog even aan het werk te gaan, Terwijl Harm eerst Steven en Eveline naar hun huisje bracht begon Rob vast met de drainage. Even later waren beide mannen zo opdreef dat de drainage van de garage nu aangesloten is op die van het huisje. Flink wat kruiwagens met zand stenen erover en het lijkt gelijk een stuk mooier.
De volgende morgen heel vroeg, n.l. half 4 heeft Harm iedereen weer naar Joensuu gebracht. Rob naar het vliegveld die had een binnenlandse vlucht om 6 uur naar Helsinki en daarna naar Amsterdam. De jongelui werden op de trein gezet die zouden nog een paar dagen Helsinki verkennen. Na terugkomst eerst nog maar even bijgeslapen en daarna zijn we toch weer aan de slag gegaan. Terwijl Harmen alle overgebleven beton blokken netjes achter de garage stalde heeft Helen het beddengoed en handdoeken van de gasten gewassen Daarna hebben we de deurlijsten voor binnen nog af gemaakt en zijn we begonnen met het verlengen c.q. trap aan de zijkant van het terras.
Doordat de drainage daar nu klaar was konden we een trap maken om ook via de zijkant op het terras te komen. Het was nog wel een gepuzzel omdat er nogal hoogte verschil zit.
Maar we zijn tevreden over het eerste stuk.
Gister hebben we nog de binnenkant van de garage afgewerkt met board en heeft Harm eerst maar eens wat bouwmateriaal naar het milieuterrein gebracht. Daarna is de voorkant voor de tweede keer geverfd. Hierna hebben we heerlijk buiten kunnen grillen en lekker in de sauna geweest. Na het eten hebben we de zwarte metalen lijsten die onder de ramen zitten op maat gemaakt en er tussen gezet. Nu is het precies zoals bij ons huis.

Vandaag hebben we nog wat andere klussen aangepakt. Omdat er nogal wat piepschuim over is heeft Helen het bronhuisje geïsoleerd en is Harm ondertussen begonnen om alle witte lijsten voor de tweede keer wit te schilderen. Hierna hebben we het hout wat nog buiten lag in de garage gelegd en de garage afgesloten.
Heerlijk we hebben weer heel veel gedaan, de garage hoeft nog maar voor de helft in de tweede verfbeurt gezet te worden en verder laten we het dan zo en zien we de volgende keer wel verder.

Nou, zullen jullie wel denken doen ze niets anders dan aan het werk zijn, genieten ze wel? Ja, hoor we genieten van wat we maken en doen maar we genieten ook van de bijzondere avonden en prachtige luchten die we vaak zien, bij deze even een impressie van twee mooie momenten.

3 opmerkingen:

  1. Leuke foto's! Ik ben eigenlijk wel een beetje jaloers. Jullie zijn al bijna klaar zo te zien. Misschien een handige tip om eventueel isolerende raamfolie te gebruiken. Handig gezien het feit dat het goed warmte binnen houdt. Mag volgens mij wel in zo'n gebied. Nogmaals leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke foto's! Ik ben eigenlijk wel een beetje jaloers. Jullie zijn al bijna klaar zo te zien. Misschien een handige tip om eventueel isolerende raamfolie te gebruiken. Handig gezien het feit dat het goed warmte binnen houdt. Mag volgens mij wel in zo'n gebied. Nogmaals leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw, dat ziet er goed uit zeg! Gerjanne

    BeantwoordenVerwijderen