maandag 8 augustus 2016

Wat zijn we trots

Vrijdagmorgen stond Harm alweer op het dak, want één kant was af dus de andere kant moest natuurlijk ook nog.
Het weer zat even niet mee, dus tussen de buien door elke keer weer een stuk verder bedekken met singels. Eerst een stapel singels naar boven brengen, want 1 pak is te zwaar en te onhandig om even op het dak te leggen dus ging het in gedeelten.

Omdat Helen vandaag wat rustiger aan zou doen (wanneer ze teveel druk op haar arm krijgt gaat de wond open en dat moet niet!) heeft zij blauwe bosbessen gezocht. Dit gaat met een soort kambakje en daarmee haal je de besjes zo van de struiken.
Na een goed kilo te hebben gezocht heeft ze ze samen met de besjes die ze eerder had geplukt heerlijke jam van gemaakt. Dus onze wintervoorraad is weer aangevuld.
Tot aan het eind van de middag is Harm bezig geweest, toen de sauna in gegaan en daarna de laatste rijen afgemaakt totdat hij geen nagels meer had om ze vast te maken.
Aan het eind van de avond zaten we heerlijk te genieten van weer een mooie avond met prachtige luchten. Ook werd het fuikje even opgehaald en daar zat zeker wel voor 2 dagen aan vis in, maar ...... die ...... zwemmen alweer vrolijk rond.


Zaterdagmorgen is Harm eerst maar even naar Juuka gereden om nog wat nagels en terrashout te kopen. We hebben vooraan een trapje maar het lijkt ons ook leuk om op de zijkant een verlengde trap te maken.

Daarna gelijk weer het dak op om het karwei af te maken en daarna hebben we de metalen daklijsten op maat gemaakt met de flex (ja, we zijn van alle markten thuis) en bevestigd waardoor het nu één mooi geheel is. Het kost trouwens ook een paar sokken.

Hier eerst maar even een kort verslagje van wat onze hond in de tussen tijd doet wanneer ze weinig aandacht van ons krijgt.
Tijdens het werk met de graafmachine hadden ze voor ons ook twee dode bomen om gedrukt en deze liggen met wortel en al in het wat sompige gedeelte van ons land. Wat is het dan voor een hond en zeker die van ons fijn om hier tussen te kunnen wroeten, te kauwen en zoekend naar wortels, kluiten modder en weet ik niet al wat meer om er mee te spelen en proberen om op één tak te balanceren.Jullie zien op de bijgevoegde collage wel dat ze niet meer helemaal wit is.
Heel fijn dat ze hierna ook nog wel wil zwemmen in het meer zodat ze er weer wat schoner uitziet.

Zondag heeft Harm ondanks dat hij zijn lichaam aardig voelde een rondje hard gelopen.
Daarna hebben we nog wat kleine dingen aan de achterkant van de garage gedaan.
Vandaag hebben we weer een flinke slag gemaakt. De beide zijkanten moesten nog verhoogd worden met twee loglagen zodat het lijkt alsof het doorloopt, daarboven op komt een afwerklijst. Deze afwerklijsten  komen langs elke kant evenals een witte houten daklijst.
Omdat de garage van 90x180 mm loghout is en het bovenstuk wat dunner kom je dit zonder die lijsten te zien. Tevens is het een soort isolatie/beluchtingswijze.
Ons project wordt elke dag mooier en zijn wij er ook heel trots op door te zeggen dat wij hem "bijna" helemaal alleen hebben gebouwd. Natuurlijk heeft Kari onze timmerman de belangrijke zaken zoals het uitmeten, waterpas zetten, de kozijnen en de uitleg gegeven maar elke balk, lat en wat dan ook hebben wij aan mee gewerkt.

Het geheel ziet er al mooi uit. Morgen gaan we Rob een collega van Harm ophalen, die blijft weer een week bij ons en helpt mee met klussen. Op donderdag komen Steven en Eveline en die gaan ook een dag mee helpen met verven, gezellig! Maar we gaan natuurlijk ook leuke gezellige dingen met elkaar doen, en ze zeker wat van het prachtige Finland/Koli laten zien.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten