vrijdag 12 augustus 2016

Met elkaar en ......Skûtsjesilen


Nadat wij dinsdagmorgen nog wat kozijnen afgedicht hadden en het logeerbed voor Rob klaar stond, zijn we naar Joensuu gereden. Voordat we Rob zouden afhalen moesten we nog wat bouwzaken regelen. We hadden n.l. nog metalen vensterdorpels nodig, verf en andere kleine materialen. Voor de vensterdorpels zijn we naar een aantal bedrijven verwezen maar het is uiteindelijk gelukt, ze worden nu op maat voor ons gemaakt. Ook hebben we wat informatie ingewonnen betreffende de garagedeuren.
Even na 17.00 uur kwam Rob aan met de binnenlandse vlucht uit Helsinki, gauw nog wat boodschappen gehaald en bij thuiskomst heerlijk buiten onder het genot van een hapje en een drankje bij gekletst en het werk door gesproken.

De volgende dag, woensdag, hebben we met z'n drieën een flinke slag gemaakt. Het plafond boven de veranda zit er in en is geverfd. Na de sauna en het eten kon Rob het niet laten om toch nog even met ons vissers- annex zeilbootje aan de slag te gaan. Twee jaar geleden heeft Rob n.l. van ons bootje geprobeerd een "zeewaardig jacht" te maken, helaas is dat toen niet gelukt. 

Nadat hij een materiaal inspectie had gemaakt betreffende het hout wat we nog hebben liggen heeft hij 2 geweldige zwaarden gemaakt en een echt klaproer.

Omdat wij een aantal "Mickey Mouse" gereedschap hebben waaronder een accu schroefboormachine, zijn de mannen donderdagmorgen eerst maar naar Juuka gereden om naar beter gereedschap te kijken. Daarna zijn we begonnen met de omlijsting van de ramen en de deuren waardoor het geheel nu mooi afgewerkt is. Terwijl Harmen 's avonds Steven en Eveline ophaalde heeft Rob de "zeilboot" uit geprobeerd, en jonge, wat zeilt hij mooi.
Rond 22.30 uur kwamen Eveline, Steven en Harmen aan het hebben we met z'n allen heerlijk rond het vuur gezeten en bijgekletst.

Vandaag is er weer lekker geklust maar ook gezeild. Eerst moest er in de garage i.v.m. isolatie het plafond bedekt worden met plastic folie. Rond koffietijd kwamen Eveline en Steven en was het ook lekker gaan waaien dus gingen de mannen gedrieën het water op en zeilden ze voor het vaderland weg.
's Middags hebben we een kleine oprit gemaakt
van beton voor het achterste schuurtje.
Met zelfgemaakte bekisting, betonmolen die er nog stond en het cement wat er ook nog in overvloed was is dat een prachtige plaat geworden.
En wat is het dan gezellig om aan het einde van de dag met elkaar buiten het eten klaar te maken en op te eten

2 opmerkingen:

  1. Tjonge jonge wat een blog! Spanning van de bovenste plank de start van de het FriesFinse skutsje te zien op het blog en direct al vol onder zeil! Wauh wat een thriller. Nou we denken dat Rob nu ook wel in de gaten heeft gekregen dat hij na z'n pensionering daar aan de slag moet. Enfin ..nee Huub niet vooruit lopen op de zaak. Geef hm de tijd om de zaken ook thuis te regelen! Ja Cilia. Ha ha wat een leuk blog weer. Hoi fijne tijd verder met jullie gasten. Poot voor Kyla en knuffel voor jullie pama Liefs.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Na het lezen van mijn antwoordt zegt mama ja dan wil ik wel weer in de trapeze hangen. Zo zie je maar sorry lees je maar dat het wel indruk maakt jullie "gezwoeg" daar.Ze noemt jullie de 3 musketiers, nou vraag ik je toch.

    BeantwoordenVerwijderen